Datum

5 september 2020 9:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmorgen 5 september half negen. Lichte motregen, veel zuurstof in de lucht, een ervaren en twee onervaren leiders, een klapband, te heet gewassen auto, enkele enthousiaste ouders en alle ingrediënten voor een fantastische wedstrijd voor het kersverse meidenteam JO-10 zijn aanwezig. Op naar het verre EFC. Na een perfect voorbereide warming up vangt de wedstrijd om half tien aan. De beginopstelling was weldoordacht, maar ondanks enkele fabuleuze reddingen van keepster Fem Coppens viel ver in de eerste helft toch een tegengoal. Niet getreurd, de altijd trefzekere Dione Kwinten maakte al vlug een goal voor ZSC en later nog een. Door enige onervarenheid in het leiderschap hadden sommige spelers meerdere posities toegewezen, waardoor Iris Kuijlaars zowel aanvallend als verdedigend gespeeld heeft in haar eerste wedstrijd bij dit team. Ook Marly Seuntiëns stond op meerdere posities, voordat het leiderschap na overleg in de rust met een nieuwe opstelling kwam. Dit resulteerde in een vlaag van aanvallen met Mila Kuijken aan de basis, waardoor de onuitputtelijke Sophie Hoskam en Nienke Kwinten beiden scoorden. Het laatste deel van de wedstrijd was ZSC aan de winnende hand, maar de klok van de scheidsrechter liep anders dan van de ZSC leider van de wissels. Hierdoor waren de wissels op, maar de minuten van de wedstrijd niet. Ook dit werd magistraal opgevangen door de meiden van JO-10. Veel respect voor deze dames die hebben gestreden tot het eind. Dit belooft wat voor de komende wedstrijden. Eindstand 15 - 4