Heroïsche overwinning in de laatste minuut! - ZSC Westerhoven

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Heroïsche overwinning in de laatste minuut!

Heroïsche overwinning in de laatste minuut!

ST Steensel/Knegselse Boys JO11-1

6 - 7

ZSC JO11-1JM

Competitie

5e klasse 13

Datum

26 september 2020 11:30

Accommodatie

Onbekend

We waren op tijd in Steensel en konden even rustig in de kleedkamer afspraken maken. Iedereen op z'n positie blijven, elkaar helpen, hard werken en als het effe kan ook nog een beetje plezier maken. En voor het eerst dit seizoen waren we helemaal compleet!

De wedstrijd knalde uit de startblokken. Binnen korte tijd zette Julius ons op een 1-0 voorsprong. Maar het vreugdedansje was nog niet gedanst, of de 1-1 vloog al tegen de touwen. Dat beloofde wat.

Was het begin van de wedstrijd nog wat rommelig, langzamerhand kwam er meer structuur in het spel. Julius kon na een gave assist van Ruben de 1-2 maken. Siem slalomde vervolgens het hele veld over en rondde zijn solo af met de 1-3. Niets aan het handje.

Maar toen knakte er iets. De Steensel/Knegsel combinatie scoorde 2-3 en kort daarop viel een  afstandsschot van echt enorme afstand ook nog binnen. Maar met 3-3 gelijk was het leed nog niet geleden. De thuisploeg liep maar liefst uit naar een 6-3 voorsprong en de Westerhovense kopjes gingen steeds meer hangen.

In het laatste kwart gebeurde er iets opmerkelijks. De wisselspelers die langs de kant zaten zeiden tegen elkaar dat ze het nog even echt gingen proberen. 'Want anders verliezen we'. En zo gezegd, zo gedaan. Julius maakte kort na elkaar de 6-4 en de 6-5. De vermoeidheid verdween naar de achtergrond en de ene aanval volgde de andere op. Dielan knalde van afstand de gelijkmaker binnen. De opmaat naar een paar hectische laatste minuten.

Met volle overgave werd er aangevallen. Met z'n allen naar voren! En we kregen de kansen, maar Dielan miste 2 keer op een haar na het doel. Aan de andere kant schoot Steensel/Knegsel de bal tegen de linkerpaal om vervolgens de rebound snoeihard tegen de rechterpaal te schieten. In de laatste seconden deed Teun wat we hem hadden voorspeld: 'Als je er maar in gelooft, dan maak je straks de winnende'. En dat deed hij: een fraaie 6-7 voorsprong. Steensel/Knegsel kreeg nog 1 kans om te scoren, maar dat liet ZSC niet meer gebeuren. 

Eindsignaal, eerste overwinning van het seizoen, gescoord in de dying seconds, 3 punten in de tas. En dat verdient.... een snoepzak.

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!