Met opgeheven hoofd! - ZSC Westerhoven

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Met opgeheven hoofd!

Met opgeheven hoofd!

ZSC JO11-1JM

0 - 4

Bergeijk JO11-2

Competitie

5e klasse 13

Datum

10 oktober 2020 11:15

Scheidsrechter

Jeroen Kuijlaars

Accommodatie

Onbekend

Hierbij het verslag van onze wedstrijd tegen de koploper. Speciaal voor de meest trouwe fan en lezer van onze serie wedstrijdverslagen, Levi Coppens, die tien minuten voor het einde van de wedstrijd al kwam vragen hoe laat het verslag op de website zou staan. Hij verheugde zich er al op, al moest de wedstrijd zelf nog worden uitgespeeld.

We begonnen de dag in de pannakooi, voor de jaarlijkse teamfoto. Jammer genoeg waren we niet compleet, maar het ging niet anders. De foto staat boven dit verslag.

Daarna de wedstrijd tegen Bergeijk JO11-2. Die ging helaas met 0-4 verloren. Maar toch stapten we met opgeheven hoofd van het veld.  Bergeijk kwam als koploper, met ruime afstand, naar Westerhoven. Met een doelsaldo van 45-3 over 5 wedstrijden. Ongeslagen.

De trainers hadden het voor de wedstrijd al gezien: bij Bergeijk liepen een paar jongens rond die ieder jaar wel een keer in Westerhoven komen voetballen. Jongens die een jaartje ouder zijn dan wij, nu al een jaartje langer in de JO11 voetballen en wel vaker bij ons winnen. Bij de mini’s, de JO8/JO9 en nu dus weer. Fysiek sterk ook: voor het eerst in de JO11 5e klasse zagen we spelers slidings maken...

Maar wat deden we het goed! De eerste time-out haalden we nog met 0-0. De beste kansen in dat eerste blok vielen misschien zelfs wel voor onze voeten. Maar scoren lukte net niet.

Het tweede blok ging het ook nog gelijk op. Onze verdedigende linie met Dielan in de goal en Jari, Julian, Ruben en Levi daarvoor hield heel veel tegen en probeerde steeds de middenvelders en aanvallers te lanceren. Het moest een keer lukken! Maar door een hele vervelende, rommelige frommelgoal kwamen we juist 0-1 achter. Dat was toch wel pech.

Na de rust werd het echt lastig. Al voor de wedstrijd waren er pijntjes. We moesten daarom een paar keer gedwongen wisselen en de organisatie was soms een beetje zoek. Dielan keepte alsof zijn leven ervan afhing, maar Bergeijk drukte door.

Aanvallend hadden we het moeilijk. Siem, Teun en ster-invalster Dione (die de afwezigheid van onze topscorer Julius moest opvangen) in het midden, met Gio en Ivo op de flanken, hadden moeite om voor de Bergeijkse goal te geraken. Vaak lukte het net niet om voorbij de middenvelders te komen, wat dan weer een tegenaanval inleidde.

De 0-2 was gewoon een prachtige goal. En strakke pass van het middenveld verdween via een aanvallende Bergeijkse voet in de kruising. De 0-3 viel na een snelle en mooi uitgespeelde combinatie en bij de 0-4 slalomde een Bergeijk speler door de linies en scoorde dus vanuit een mooie solo.

Maar toch, zoals gezegd, een opgeheven hoofd! Bergeijk heeft veel wedstrijden met 8 of meer doelpunten gewonnen. We hebben fantastisch partij gegeven en onze huid duur verkocht. We hebben zelfs een paar goede kansen gehad die er in hadden gekund.

Bergeijk is na de wedstrijd van vandaag (terecht) een soort van herfstkampioen. Ze zullen vast promoveren en wij zullen ze dit seizoen niet meer tegenkomen. Maar volgend jaar zijn wij de tweedejaars spelers in de JO11, dan winnen we met deze inzet en motivatie gegarandeerd!

En nog een speciaal bericht voor Levi: onder ieder wedstrijdverslag kun je een commentaar schrijven. Dus als ik iets ben vergeten of ik heb het verkeerd gezien, dan zie ik je reactie wel verschijnen ;-)

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!