Zonder legioen zul je het zelf moeten doen - ZSC Westerhoven

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zonder legioen zul je het zelf moeten doen

Zonder legioen zul je het zelf moeten doen

ZSC JO11-1JM

2 - 0

Reusel Sport/CoTrans JO11-2

Competitie

5e klasse 13

Datum

3 oktober 2020 11:15

Scheidsrechter

Lieke Kwinten

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2. Reusel Sport heeft alles gewonnen, behalve de strijd met koploper Bergeijk. Het zal niet makkelijk worden, we moeten vol aan de bak. 

Op een verlaten en regenachtig sportpark staat Wim op ons te wachten. Hij heeft, ondanks alle trieste persoonlijke omstandigheden, toch weer alles voor de jeugd geregeld vandaag. Wat een held. Maar er zijn weleens mooiere zaterdagen geweest...

We spreken met elkaar af dat we beginnen in een verdedigende opstelling. Eerst maar eens kijken wat voor vlees we in de kuip hebben en het liefste niet meteen tegen een achterstand aanlopen. Daarna gaan we eens rustig kijken hoe we tot aanvallen kunnen komen. 

Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen speelt steeds beter in zijn eigen 'zone' en de nadruk ligt in eerste instantie op verdedigen. Julius staat als spits een beetje op een eiland en moet het vooral in zijn eentje zien op te lossen. Langzaamaan durft het middenveld wat vaker mee op te schuiven en voorzichtig worden er aanvallen opgezet. Maar bij balverlies, snel een sprintje terug.

De verdedigers verdelen steeds beter de taken. Ze coachen elkaar en nemen 'mannetjes' van elkaar over. En als er verdedigers een keer meegaan naar voren voor een corner of een counter, dan zakt er steeds een middenvelder terug om de verdedigende taken over te nemen. Supergoed! Zeker omdat de jongens dat steeds vaker zelf zien en herkennen, zonder geschreeuw van de zijlijn.

Over geschreeuw van de zijlijn gesproken: wat een armoe om zo'n wedstrijd zonder publiek te spelen. Geen aanmoedigingen. Geen 'oeh' en 'aah' bij een gemiste kans. En geen applaus bij een doelpunt. Alleen maar de eindeloze stroom goedbedoelde adviezen van de trainers om naar te luisteren...

De strijdlust valt op. Gio en Ivo moeten als linker- en rechtermiddenvelders heel veel meters maken. En dat doen ze. Er wordt fanatiek gevoetbald, geknokt voor de bal en heel veel gelopen. En dat betaalt zich uit. Jari en Ruben spelen met pijntjes, maar willen blijven doorspelen. Er wordt heel fanatiek verdedigd en Reusel heeft moeite om voor de goal te komen.

Al vrij snel in de wedstrijd maakt Julius de 1-0. Hij breekt door, gaat alleen op de keeper af en scoort een bekeken goal. Daarna gaat de wedstrijd een tijdje 'in het slot', zonder noemenswaardige hoogtepunten. In de 2e helft wordt het wat spannender. Door vermoeidheid, blessures en wissels aan beide zijden komen er meer kansen. Reusel schiet hard op de paal, Dielan haalt met een vliegende trap een bal van de doellijn, Levi redt ternauwernood en Teun ziet aan de andere kant een paar fantastische schoten uit de goal gehouden worden door een keeper die boven zichzelf uitsteeg. 

Siem, onze 'alles in 1' middenvelder, bepaalt de eindstand op 2-0 met een goed schot. Ook na de 2-0 volgen er nog wat kansen aan beide kanten. Omdat we niet altijd de goede beslissingen nemen loopt de score niet verder op, maar we komen ook niet meer in de problemen.

Een terecht gewonnen wedstrijd en een goede opmaat voor de wedstrijd tegen de koploper, volgende week.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!