Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De Valk JO10-3JM - ZSC JO10-2JM

De Valk JO10-3JM - ZSC JO10-2JM

De Valk JO10-3JM

4 - 12

ZSC JO10-2JM

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 11

Datum

16 oktober 2021 10:30

Accommodatie

Sportpark Het Valkennest
Bosstraat 85
5555JA
VALKENSWAARD
tel. 040-2014789

Vandaag op naar het Valkennest oftewel de Valk in Valkenswaard. Bij het vertrek van de spelersbus zien we nog net Jantje Henne aan komen lopen. Nondepie Jantje kom je weer goed weg, nog net op tijd om mee te gaan. Bij de Valk aangekomen missen we de waterzak. Die ligt nog in de graas bij trainer Martijn. In de graas, voor de minder Brabantse lezers onder ons, graas betekent garage. 
Vandaag is Teun onze gastspeler, fijn Teun dat jij met al je kwaliteiten onze belofte vandaag een handje helpt, of een voetje.  

Na het omkleden gaan we warm lopen. De swingende keeper wordt ingeschoten door Senn. De bal belandt bijna op de leenderweg. Er vindt een herinrichting van het veld plaats. De goal wordt opgepakt omdat we niet willen dat er door het ferme schot van Senn ongelukken op de leenderweg gebeuren. Tja die drukke straten zijn we in ons eigen dorpje niet zo gewend.  

En dan gaan we op zoek naar het wedstrijdveld. Een prachtige groene grasmat en daar houden we van. De belofte wordt nog even geïnstrueerd dat het de bedoeling is dat ze binnen de palen schieten in het doel van de tegenstander. Ik vraag me als razende reporter af of dat geen overbodige informatie is na vele seizoenen prachtige wedstrijden spelen. Maar blijkbaar is het nodig en je weet het je luistert naar de trainer en de scheids dus we vinden daar niets van.  

En daar klinkt het startsein in onze oren. Gaan met die banaan, o nee met die bal. En dat doen ze onze beloftes. Het gaat er vanaf het begin af aan vel aan toe. Aan beide zijde zien we geconcentreerde koppies van de jongens en meiden. En wat zijn ze goed in vorm allemaal. Iris schiet een prachtige bal naar Cas welke het eerste doelpunt links langs de keeper tussen de palen schiet. Hoppa! 1-0 op de teller. Maar tijd om dat te vieren pakken ze niet, de 2-0 wordt ook gemaakt door onze klein maar fijne Cas.  

Na een prachtige één tweetje van Cas naar Senn maakt Senn de 3-0. De Valk gaat er fanatiek maar  sportief tegenaan. Echter weten onze verdedigers Gust en Marly samen met de swingende keeper menig bal te weren. We maken niet veel later de 4-0.  Ferre is onder de indruk van zijn vrouwelijke tegenstander. Hij lijkt de blits te willen maken, iets met haantjesgedrag, onze international en de kleinzoon van Jante Henne, hennen en haantjes, hij hèt het van geen vreemde blijkbaar. Maar dat haantje schiet met een ferm schot net een bal over de goal. Jammer Ferre, goed gewerkt! En hoe mooi is dat Ferre weet even later wel een doelpunt te maken, dat is echt indruk maken op de meisjes van de tegenpartij Ferre, topper!

Teun, onze gast alleskunner maakt een prachtige assist welke Cas met een nog mooier schot vanuit de lucht af weet te maken. 5-0 maar liefst! Iris, woman of the match vandaag. Onze Iris is vandaag in topvorm. Met een prachtige actie weet ze door de verdedigen de goal te bereiken en maakt de 6-0. Iris wat een actie en wat een goal. Haar moeder zegt dat ze dat van haar heeft maar ik weet wel beter. De woorden van de trainers hebben Iris vandaag op standje aan gezet en moeders mag heel trots zijn op deze dochter met zelfontwikkelde kwaliteiten. Chapeau meid! 

Ons kanon Gust weet vandaag vele ballen te weren echter moet de tegenpartij ook uitkijken dat hij hen niet raakt. Helaas weet de keeper van de tegenpartij zijn kanonschot op de goal te weren. De tegenpartij weet deze pot toch nog vier keer tussen onze palen te schieten. Ze hebben ook een beetje pech want we hebben dit keer latje tik bij De Valk gezien. Wij hadden wat meer geluk, met een 4-12 winnen we deze wedstrijd. Het was geen peanuts, we hebben het goed gedaan maar de tegenstanders zeker ook. Na de penalty's schudden we de handen en zeggen we tot de volgende keer want dit was een heerlijke sportieve wedstrijd met veel actie en plezier. Hard gewerkt allemaal, zowel de belofte van ZSC als de jongens en meiden van De Valk. Bedankt voor de leuke wedstrijd.​
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!