Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

RPC JO10-3 - ZSC JO10-2JM

RPC JO10-3 - ZSC JO10-2JM

RPC JO10-3

11 - 0

ZSC JO10-2JM

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 11

Datum

25 september 2021 11:30

Accommodatie

Sportpark De Heihoef
Roostenlaan 305
5644BR
EINDHOVEN
tel. 040-2117160

RPC – ZSC  

Niet te geloven ondanks dat er meerdere voetbalouders pas laat in bed lagen (iets met pleinfist) is de belofte vijf minuten voor verzameltijd om 10.25u al compleet. Vandaag moeten we naar RPC in de grote stad Eindhoven. Ge wit wel in de buurt van waar vroeger Animali was, dat weten alleen de vintagelezers. Netjes op tijd arriveren we dan ook bij het sportpark van onze tegenstander. Vandaag hebben we gastspeler Yvo in ons midden, fijn dat je er bent met jouw middenveldtalent Yvo. En anders dan vorige week mogen we dit keer met vijf communicanten op het veld staan. We feliciteren naast Ferre dan ook Iris, Senn, Gust en klein maar fijne Cas. 

Knoest Gust, onze kanon, trekt veel bekijks met zijn prachtig geboende gele klompen op het sportpark in Eindhoven. Ik zie vele stadse omstanders kijken en denken wat heeft die aan zijn voeten? Ja mensen dat zijn nou blokken, oftewel klompen, houten schoenen zoals de Dikke van Dale het beschrijft. En of de duvel ermee speelt we moeten weer helemaal achterop het terrein zijn en jawel hoor het clubgebouw blijkt ook nog een labyrint, eerste pad links, derde rechts, drie rondjes om de paal en dan zitten ook nog in de achterste kleedkamer. Ach ja de warme up hebben we dus al gehad en voor de ouders is een beetje beweging ook niet verkeerd. 

Maar goed we hebben alle tijd en als we netjes omgekleed zijn moeten we op zoek naar het veld. Oei.. ze hebben kunstgras, dat zijn wij in het mooie groene Westerhoven natuurlijk niet gewend. Wij houden van een groene grasmat en minder van kunst. We moeten het er toch mee doen. Tijdens de warming up treffen we ook de tegenspeler en op een of andere manier kijken we een beetje tegen ze op. De trainers spreken ons bemoedigende woorden toe.  

Daar klinkt het startsein en gaan mannen en vrouwen. Maar dat denkt de tegenpartij ook. RPC, staat voor Roosten Patronaats Club. Dat klinkt net iets anders als Zwaluwen Sparta Combinatie. Vanmiddag hebben we kinderfeest van snelle Juul, we gaan laserschieten, kei leuk, jeetje wat is dit park groot he. Ho we zijn begonnen, focus, focus en nu opletten. 

Swingende keeper Vin weet een hoop ballen uit het net te houden maar helaas schampt er toch eentje langs deze keeper af het net in. 1-0. Ook de 2-0 volgt. Cas maakt toch een bijna prachtige goal maar het lukt net niet. Dju toch. De 3-0 is een eigen goal van een van onze beloftes. je kan er echt niets aan doen als die bal net verkeerd op je schoen komt en met een draai binnen de palen terecht komt.  

De 4-0 is een meesterlijke goal van RPC, eentje die zelfs Van de Sar, van Breukelen of Stekelenburg er niet uit gehouden zou hebben. We hebben deze wedstrijd een enkele kans maar het lijkt of een bepaalde straling ervoor zorgt dat de ballen maar niet binnen de palen willen. Latje tik hebben we wel gezien. Dat eeuwige latje tik ook. En je weet het he, latje tik is echt moeilijker dan die bal erin jassen.  

We kunnen een heel verhaal schrijven met alle goals die aan de zijde van de tegenstander vielen maar dat is niet nodig. We hebben geknokt maar er was én kunstgras én de tegenpartij was wel iets sterker. De eindstand werd 11-0. 11-0 en wij hadden zes bijna goals, zes hele mooie ook nog welteverstaan. Maar ja het mocht niet zo zijn. Maar zowel Venus als Mars, Rode Duivel en Oranje leeuwen en leeuwinnen jullie hebben gestreden tot het einde! Tja het kan niet altijd feest zijn. Of toch wel vanmiddag gaan een hoop beloftes naar het kinderfeest van Juul en daar hebben we zin in! Volgende keer beter. Dan hopelijk weer een groene grasmat want daar doen we het blijkbaar toch beter op.  

En mocht je de geweldige klompen van het Kanon ook voor thuis willen, ze zijn te bestellen op hollandsklompenhuis.nl leverbaar van maat 20 tot en met maat 49.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!