Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

GEDEGRADEERD 3/4e WINT SEIZOENSOPENING

GEDEGRADEERD 3/4e WINT SEIZOENSOPENING

ZSC 3 (zon)

5 - 1

De Weebosch 3 (zon)

Competitie

6e klasse 41

Datum

26 september 2021 10:00

Scheidsrechter

W. van Maasakkers

Accommodatie

Sportpark De Koolakkers
Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

Goedemiddag. Bijna een jaar geleden speelden wij onze laatste officiële wedstrijd. Hoe anders zag de wereld er toen uit? Toen speelden we gelijk tegen het achtste van Bergeijk, had Nick van den Boomen nog haar, wilde Paul Theuws nog keepen en niet onbelangrijk: heetten we nog ‘t 4e in plaats van ‘t 3e.

 

Dat laatste is wat ongemakkelijk voor ons. Zowel in binnen- als buitenland zijn we beroemd en geroemd als het vierde. Na de degradatie tot het 3e zijn we nog altijd op zoek naar onszelf. Existentiële vragen als “wie zijn wij?” en “hoe noemen we onszelf?” doemen op. Het 3/4e? Het zou kunnen. We zijn er nog niet van overtuigd. Vanuit de redactie nodigen we jullie, onze trouwe lezers, graag uit om mee te denken over onze nieuwe geuzennaam. Reacties mogen in de comments.

 

Waar ogenschijnlijk alles veranderd lijkt, zullen sommige dingen altijd hetzelfde blijven. Het gemiddelde gewicht van Weebosch 3 bijvoorbeeld. Of de gemiddelde voetbalkwaliteit van dat elftal. Of het aantal afgelegde kilometers per wedstrijd van scheidsrechter Winand.

 

Met deze dodelijk vermoeiende cocktail van matigheden gingen we van start en stond het binnen een goed half uur al 3-0. Dat had ook 4-0 kunnen zijn maar Winand verzuimde een penalty te geven in de eerste minuten omdat “het nog te vroeg was voor een penalty”. De Weebosch had weinig in te brengen, en dat is maar goed ook, want het is niet zo dat De Krijgers nou een wervelende wedstrijd speelden. Sterker nog, het was allemaal vrij matig.

 

De wedstrijd kabbelde wat voort, en ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: de Weebosch kon niks en De Krijgers wilden niks. Goed te vermelden is dat Samuël de 5-1 weggaf door een ongelukkige terugspeelbal op Paul. Samuël maakt het goed door in de rust via onze nieuwe geluidsinstallatie zijn wekelijkse mop te vertellen (een hele lange mop over twee koppen koffie en een cornetto in een thermosfles), en maakte het nog beter door deze mop later op de dag ook nog half zat voor een volle kantine te herhalen.

 

5-1. Normaliter zou je dan na speelronde 1 bovenaan staan, maar zowel Reusel, Hapert als Dommelen won met grotere cijfers. Dat belooft nog wat voor deze competitie. Als wij kampioen worden beloven we alvast een reportage te maken van het kampioensweekend dat zich af gaat spelen op Mallorca.

 

Oh ja, het Terloonbedrijf verloor haar openingswedstrijd van Bergeijk hahaha.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!