ZSC JO11-1JM - SDO'39 JO11-1 - ZSC Westerhoven

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZSC JO11-1JM - SDO'39 JO11-1

ZSC JO11-1JM - SDO'39 JO11-1

ZSC JO11-1JM

5 - 6

SDO'39 JO11-1

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 09

Datum

17 september 2022 11:15

Scheidsrechter

S. Kwinten

Accommodatie

Sportpark De Koolakkers
Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

Eindelijk mochten we weer op onze eigen groene mat. Echt gras dat is toch zoveel beter als kunstgras. Al zitten er ook voordelen aan zo’n kunstmat hebben we vandaag gemerkt. Het weer van de laatste dagen heeft ons gras goed doen groeien met een uit de kluiten gewassen groene mat tot gevolg. Jantje Henne (zo spreek je het uit, ja de reporter weet dat het anders is maar niet meer hoe het zat) was zo lief om de lijnen te maaien, toch wel handig als je ziet binnen welke lijnen de bal moet blijven. Je moet wat als de gemeente verstek laat gaan, dankjewel Jan! Dus tussen de pollen maar met zichtbaar gemaaide lijnen moesten we vandaag aan de bak tegen Lage Mierde, SDO ’39.
 
Onze belofte speelde zonder de swingende keeper in de goal, geblesseerd aan zijn arm dit keer. Mocht iemand een röntgenapparaat over hebben, laat het ons weten dat scheelt zijn ouders wat ritjes naar de EHBO. Gelukkig wilde Noam zijn oude taak van het vorige seizoen wel even hervatten en dat deed hij als de beste. Gastspelers Sem en Luuk zorgde dat we toch met wissels konden spelen, ontzettend fanatiek en goed gespeeld, dankjewel jongens. Siem Kwinten had zijn debuut als spelbegeleider, wellicht een mooie carrière voor deze jongeman in het vooruitzicht want hij heeft talent. 
 
De wedstrijd begon droog, wel een hoge luchtvochtigheid maar daar werd niet over geklaagd. Na het startsein gaat het er meteen fanatiek aan toe. Soo hey, die Senn die schiet binnen één minuut met een ware Cruijff goal vanuit de corner zo de 1-0 in het net, de aanvoerdersband geeft hem vleugels, knap gedaan Senn. Niet veel later staat de teller op 2-0. Lekker bezig belofte! Maar de oranje witte zijn wakker geschud en weten ons ook te passeren met een 2-1 op de teller tot gevolg. Onze keeper weet een prachtig schot in de goal te voorkomen maar helaas gaat de volgende bal wel tussen de palen 2-2. Een ferme bal van onze kant weet de tegenpartij te weren. Nondepie dat is sunt. SDO scoort de 2-3 maar we komen terug met een prachtige goal van Cas 3-3. 
 
Er wordt heel wat gelopen over het veld, de conditietraining van afgelopen week was niet voor niets en we zien meteen al de opbrengst terug. Zelfs in het hoge gras houden we ons staande. Wat wordt er prachtig gespeeld. Een paar balletjes over pingelen, Gust weet een bal af te pakken pingelt hem door naar onze Iris die hem sierlijk een duwtje geeft in de richting van Milan. Milan trekt hem wat breder en Juul neemt de bal mee naar voren. En schiet met een hels schot de bal net over. Jammer volgende keer beter. En dat blijkt want we staan niet veel later weer aan kop, 4-3. SDO maakt de 4-4, en ondanks de vele reddingen van Marly en de rest van de achterban volgt ook de 4-5 en zelfs de 4-6. 
 
We weten gelukkig zelf ook nog een keer te scoren en de wedstrijd wordt afgefloten met een 5-6 op te teller. Het was een sportieve pot, de meiden en jongens waren aan elkaar gewaagd. Een mooie wedstrijd om naar te kijken. Goed gedaan allemaal tot volgende week, op hoop van zegen is het gras dan gemaaid want dat voetbalt toch wel beter.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!