BES JO11-1JM - ZSC JO11-1JM - ZSC Westerhoven

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BES JO11-1JM - ZSC JO11-1JM

BES JO11-1JM - ZSC JO11-1JM

BES JO11-1JM

4 - 4

ZSC JO11-1JM

Competitie

5e klasse (4e fase) 02

Datum

13 mei 2023 10:00

Scheidsrechter

R.W.H. Evers

Accommodatie

Sportpark De Brug
Bruggerdijk 23
5556XA
VALKENSWAARD
tel. 040-2068390

9.15u verzamelen bij ons eigen sportparkje om op pad te gaan naar BES, oftewel Borkel en Schaft. Het was verder rijden dan we dachten, helemaal door de Westerhovense hai (brabantse spellingscontrole kent mijn pc niet dus excuses voor de spelfouten), wa is het ook gewoon schôn hier hè. Helemaal zo in het zonnetje. En dan kom je aan bij het voetbalveld van BES en zijn we toch wel onder de indruk. Man… zo’n klein dorpje en zo’n prachtig uitgestrekt voetbalveld. We moeten zeggen aan de grasmat zal het niet liggen want die ligt er prachtig bij. 
 
Goed gemutst maar nog moe van een kinderfeest en een geweldige activiteit van We Meet staan we klaar voor deze belangrijke wedstrijd. We staan nu eerste in de competitie en BES tweede, wij hebben een wedstrijd meer gespeeld. Zullen we deze pot gaan winnen, verliezen, gelijkspel? We gaan voor het eerste natuurlijk. Ook al hebben we daarvoor ons weekschema niet omgegooid. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar nu we hier zo staan voelen we toch een lichte druk op onze schouders. Want hoe mooi zou het zijn als… dat zou toch geweldig zijn… Hey belofte let is op… we zijn al even bezig en niet wegdromen bij wat als… 
 
BES was vanaf het begin af aan goed gefocust en daar ligt dan ook zomaar de 1-0 erin… O, nee we zijn ineens wakker. En daar gaan we. We verdelen ons goed over het veld. We zoeken de mannetjes en vrouwtjes van BES op wat soms voor irritatie zorgt bij de tegenstander. Maar ja wij willen ook winnen hè, dus we gaan ervoor! We doen er alles aan om het achterveld goed te verdedigen en de bal naar voren te krijgen. En met resultaat. Onze klein maar fijne Cas weet het gelijkspel te maken in de 16de minuut van het eerste blok. Heel bijzonder want we hebben eigenlijk 15 minuten te spelen, maar goed ons hoor je niet mopperen. Na een korte pauze en liters water, het is een stuk warmer in Borkel dan in Westerhoven gaan we weer verder. Deze tropische temperaturen zijn wij niet gewend.
 
Gaan met die banaan. Lekker bezig Milan en Noam, de ballen worden goed tegengehouden, er wordt hard gewerkt! Iris alias Miesje, heb ik vandaag aan de zijlijn vernomen, gooit zich helemaal in de strijd. Goed zo die bal hebben we toch weer gewonnen. In het middenveld wordt de bal naar voren geschoten door alleskunner Senn. En niet veel later scoort onze snelle Juul de 1-2 erin!! 
 
Poh.. we kunnen weer even ademhalen. Op het veld maar ook langs de lijn want was is dit een spannende pot. De teams zijn echt aan elkaar gewaagd. En dat blijkt ook wel want het wordt 2-2 en we staan weer op het punt waar we de wedstrijd mee begonnen, gelijkspel. Ai… het wordt 3-2, we kunnen niet voorkomen dat deze bal erin ligt. Sakkerdju toch, wat sunt… Marly zet een tandje bij en gebruikt haar lichaam nog eens extra, Gust knalt zoals alleen ons kanon het kan snel de bal naar voren, kom aan jongens en meiden. Jullie kunnen het. En dan werpt onze inzet zijn vruchten af, onze klein maar fijne Cas maakt de 3-3. 
 
Alleskunner Senn vliegt van voor naar achter over het veld. We kunnen nog winnen. Diverse pogingen willen er niet in. Een prachtige redding van ons swingende keepertje Vin want BES doet ook enorm hun BESt. Phoe dit is echt geen makkelijke pot. Maar dan weten we hun goal toch weer te bereiken en met een prachtige en bijzondere kopgoal maakt Snelle Juul beheerst de 3-4. Lekker!!! Horen we het swingende keepertje roepen vanuit zijn goal! Deze voorsprong wordt even gevierd op het veld. 
 
Hoe lang is het nog wordt er gevraagd. Nog 5 minuten wordt er geroepen vanaf de zijlijn aan onze zijde. De zijlijn van BES is het daarmee niet eens. Relax… wij weten ook wel dat het nog langer is maar we praten onze belofte even wat moet in want ze zijn moe, oververhit en kijken uit naar het eindsignaal. BES zet alles op alles, net als ons, en daar waar het gelijk op ging in de wedstrijd, eindigen we ook gelijk want net voor het eindsein wordt het nog gelijkspel. 4-4… BES juicht, de belofte is wat beteuterd, hey maar jongens en meiden, koppie op, super goed gewerkt, goed gespeeld en volgende keer beter. 
 
Dat is natuurlijk ook zo, we verlaten na het penaltyschieten met opgeheven hoofd het veld. Op naar aanstaande zaterdag. De kampioenswedstrijd tegen Heeze! Om 11.00u op sportpark de Koolakkers. We hopen op heel veel publiek om de belofte van ZSC aan te moedigen. Eigenlijk is het ook nóg leuker om kampioen te worden op onze eigen grasmat.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!