Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Privacy

Privacy

Wet Bescherming Persoonsgegevens

ZSC Westerhoven vindt het heel belangrijk om zorgvuldig met Persoonsgegevens om te gaan.
We zijn als voetbalvereniging (verplicht) bij de KNVB aangesloten om wedstrijden te kunnen spelen.
Als je je bij ZSC Westerhoven aanmeld melden wij je dus ook bij de KNVB aan. Hiervoor gebruiken wij de gegevens die we van je vragen.

Onderstaand de gegevens die we van je vragen en waarom wij deze gegevens nodig hebben:
Naam:                          We willen natuurlijk weten wie je bent en bij wie de rest van de gegevens horen.
Adres:                          Dit hebben we nodig voor de post, denk hierbij aan de contributiefactuur.
(Mobiele) Telefoon:   Je telefoonnummer gebruiken we als we snel iets voetbal gerelateerd aan je moeten melden/vragen en voor het toevoegen in je team whatsapp-groep (wil je hier niet in zitten laat dit dan aub weten).
Naam:                          We willen natuurlijk weten wie je bent en bij wie de rest van de gegevens horen.
Geboortedatum:         Je geboortedatum hebben we nodig voor de teamindeling, denk aan Senioren-Junioren,JO19,JO17 enz..
Geslacht:                     Ook dit zijn we verplicht ivm de indeling, denk aan Heren,Dames,Junioren Jongens/Meisjes/Gemengd.
Email Adres:               Je mailadres gebruiken we om voetbal gerelateerde informatie te sturen, denk hierbij aan een wedstrijdprogramma of evenementaanmelding.

De KNVB heeft vervolgens een systeem/programma laten ontwerpen dat alles rondom het Amateurvoetbal regelt. Dit programma heet Sportlink.

Sportlink verwerkt jouw gegevens dus als bewerker in opdracht van de KNVB of ZSC Westerhoven waarbij je je hebt aangemeld. In het kader van deze verwerkingen waarborgt en respecteert Sportlink jouw privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens en van toepassing zijnde gedragscodes.
Hierin worden jouw aanmeldingsgegevens gekoppeld aan een bondsnummer, onder dit nummer ben je vervolgens geregistreerd bij de KNVB.

Privacy niveaus binnen Sportlink:
Een privacy niveau is persoonlijk. Het privacy niveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden. Elk individu heeft een eigen persoonlijk privacy niveau. Personen die gebruik maken van de Voetbal.nl app of de KNVB Wedstrijdzaken app hebben de keuze uit 3 niveaus: Afgeschermd, Normaal en Beperkt.

Afgeschermd: Met dit privacy niveau worden personen als Afgeschermd getoond. Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier. Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren worden zijn beschikbaar voor de gebruiker.
Normaal: Met dit privacy niveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen.
Beperkt: Met dit privacy niveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen.

Producten binnen Sportlink
De instellingen van jouw privacy niveau heeft invloed op verschillende producten:
De app KNVB Wedstrijdzaken: Vanwege het indentificeren van de speler worden hier de persoonsgegevens getoond.
De app Voetbal.nl: Bij het "Zoeken" in de app wordt de informatie getoond op basis van de ingestelde privacyregels.

Privacy instelling aanpassen:
Je kunt jouw privacy instelling op verschillende manieren aan (laten) passen:
-Zelf wijzigen in de app (KNVB Wedstrijdzaken en Voetbal.nl).
-Via het wedstrijdsecretariaat van ZSC westerhoven die het privacy verzoek in Sportlink Club administratie verwerken.

Foto’s en video’s op de website:
Het delen van foto’s en video’s van (mede-)spelers leden van de voetbalvereniging is niet altijd een probleem en is meestal goedbedoeld. Maar wat als een ouder klaagt over het plaatsen van een foto of video van zijn kind op de clubwebsite? Vervelend, maar als voetbalvereniging ben je verplicht om gehoor te geven aan de klacht.

Verwijderen op grond van privacy-wetgeving:
We zijn als voetbalvereniging verplicht om gehoor te geven aan een verzoek tot verwijdering op grond van de privacywetgeving.

Wat als je kiest voor privacy niveau Afgeschermd of Beperkt
Deze keuze maak je als ouder of lid van de ZSC Westerhoven bewust. Alleen de buitenwereld of medespelers weten dat niet. Zij zien bij de app Voetbal.nl dat bij het zoeken niemand (afgeschermd) of alleen de naam (beperkt) gevonden wordt. De informatie uit de Sportlink administratie zorgt ervoor dat het op een correcte wijze wordt getoond. Het wordt problematisch wanneer er een actie- of teamfoto of een video wordt gemaakt waarbij de privacy van u of uw kind wordt geschaad. Maak vooraf dit kenbaar aan het team, coördinator, teammanager en trainer. Het is uw goed recht en het voorkomt achteraf een hoop herstelwerkzaamheden op de informatiebronnen als de website en de app. Wat als de privacy toch wordt geschonden: Mocht er onverhoeds toch een schending van uw privacy rechten zijn, schroom dan niet ons te informeren. Stuur een mail naar info@zscwesterhoven.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!