WESTERHOVEN
tel. 040-2045118

Riethoven in matte derby verdiend langs ZSC.
Onder grote belangstelling en schitterend weer ging iedereen er eens goed voor zitten in deze onvervalste derby.
Echter spatte het heilige vuur nimmer van de spelers af. Riethoven was voor de rust iets feller als ZSC en behaalde hierdoor ook de 0-2 voorsprong bij de rust.
In de  18e minuut een snelle aanval over links, een prima voorzet die verlengd werd naar de volkomen vrijstaande Koen Donkers die eenvoudig de 0-1 aantekende.
In de 22e minuut kreeg ZSC tot driemaal toe de kans op de gelijkmaker maar evenzoveel keren werd het schot geblokt. Riethoven deed het in de 31e minuut beter. Bij een aanval, nu over links, werd weer Koen Donkers bediend die de bal over de graaiende handen van Thijs Houbraken binnenschoot. Weer even later gevaar voor het ZSC doel maar nu voorkwam Thijs Houbraken het derde doelpunt.
In de 41e minuut legde ZSC een prima aanval op de mat. BasVeraa lobde de bal over de uitlopende doelman maar die kon met een uiterste krachtinspanning de bal nog net uit de doelmond tikken.
Na de rust werd het een gezapige wedstrijd met bijna geen enkele kans. ZSC wilde wel en Riethoven verdedigde de voorsprong simpel. Tot de 87e minuut toen een hoge voorzet voor het Riethoven doel belandde en Luuk van Beek er als de kippen bij was om de 1-2 binnen te tikken.
Toen kwam nog even de derbysfeer naar boven. ZSC zette aan maar kon geen potten meer breken en Riethoven kreeg in de laatste minuut nog een levensgrote kans om de 1-3 te maken maar ook dat was aan hen niet besteed.