Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

In deze onvervalste derby trok ZSC verdiend aan het langste eind.Voor de rust was er van een echte derby nauwelijks sprake want het werd een tamme eerste helft.In de 7e minuut werd ZSC gevaarlijk maar Juul  Huibers wachtte te lang met schieten. In de 31e minuut kwam ZSC op een 1-0 voorsprong. Een lange bal op Olav Kuijlaars, die meteen een gevaarlijke voorzet gaf en die uiteindelijk voor de voeten van Jens Smolders kwam.
Die gaf de bal een zodanige curve mee dat hij onhoudbaar voor de keeper in de kruising belandde. Dat was tevens de ruststand.
Na de thee was er veel meer te beleven met weer ZSC als bovenliggende partij. In de 47e minuut een gave voorzet van ZSC die door Jens Smolders in een keer op de slof genomen werd maar hoog over het doel belandde.
In de 50e minuut liep ZSC verder weg van Riethoven. Een vrije trap van Luuk van Beek belandde op het hoofd van Tom van Loon die snoeihard binnnekopte 2-0. Riethoven werd nu wakker geschud en toog eindelijk ten aanval. Een paar lichte kansjes in de 61e en 63e minuut waren de gevaarlijkste wapenfeiten. Door het aanvallende spel kreeg ZSC een paar grote kansen. In de 65e en 78e minuut kwamen Joppe Smolders en Juul Huijbers vrij voor de doelman. Eerst na goed doorkoppen van Bas Veraa schoot Joppe het leer over het doel en Juul schoot jammerlijk naast.
Tussendoor werden harde schoten van Riethoven door de uitblinkende Thijs Houbraken koelbloedig verwerkt. Zijn voorspelling in het e.d. 2-0 winst kwam zodoende uit. Een goede generale van ZSC om de eerstvolgende wedstrijd tegen koploper Vessem met vertrouwen tegemoet te zien.