Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

In deze wedstrijd tegen de medekoploper RKGSV uit Gerwen wist ZSC voor de derde maal achter elkaar 3 punten te veroveren en zodoende een geweldige sprong in de ranglijst te maken. En het was een verdiende overwinning.
Daar zag het in het begin nog niet naar uit want al in de 2e minuut kwam RKGSV op voorsprong.
Een hoekschop werd door Joey Maas hard binnengekopt 0-1. RKGSV bleef de betere ploeg en in de 6e minuut was een voorzet van links net te scherp en in de 18e minuut greep Thijs Houbraken goed in bij een vliegend schot.
In de 19e minuut draaide ZSC de wedstrijd om en speelde nu gelijkwaardig of beter en kwam ook tot doelgevaar.
In deze 19e minuut kreeg Daan v/d Haterd een goede schietkans maar hij raakte de bal niet hard genoeg zodat de doelman redding kon brengen. In de 28e minuut een grote kans voor RKGSV maar hij schoot recht in handen van Thijs Houbraken.
In de 29e minuut kwam ZSC op gelijke hoogte. Uitblinker Bas Veraa snelde langs de achterlijn, gaf een perfecte voorzet waarna Luuk van Beek het leer binnenschoot 1-1. ZSC drong nu aan en in de 37e minuut kon de doelman nog redding brengen door de bal over het doel te tikken.
Maar in de 39e minuut was het wel raak voor ZSC. In een uiterste poging om de bal van de doellijn te halen schoot een verdedihger tegen een eigen speler aan en rolde de bal over de doellijn. 2-1 ruststand.
Na de thee probeerde RKGSV de bakens te verzetten maar de achterhoede van ZSC stond als een huis en ook onze doelman Thijs Houbraken speelde een voortreffelijke wedstrijd. Ook de voorwaartsen waren in vorm was het niet dat ze enkele grote mogelijkheden niet benutten, anders was de uitslag veel groter geweest. In de 67e minuut moest Thijs de bal over de lat tikken en in de 68e minuut een snelle uitval van ZSC. Bas Veraa pikte de bal op, gaf hem prima door aan invaller Joppe Smolders die deze grote kans echter om zeep hielp door hoog over te schieten. In de 79e minuut werd het uit een hoekschop van RKGSV gevaarlijk maar de inzet ging over het doel.
In de 82e minuut kreeg ZSC een strafschop. Bas Veraa gaf door aan Joppe Smolders die vrij voor doel getorpedeerd werd door de doelman.
Luuk van Beek zou het vonnis wel even vellen maar hij schoot veel te zacht in zodat de doelman redding kon brengen.
Dik in blessuretijd kreeg RKGSV toch nog een kans maar ook nu was Thijs de redder.