3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

Ja daar waren we weer. De jongens van de JO-19 hebben weer gevoetbald en het was weer leuk. Deze keer niet zomaar een tegenstander. SV Valkenswaard kwam een bezoekje brengen aan een regenachtige koolakkers. Nummer 1 tegen nummer 2, beide geen punten verspeeld. Nadat scheidsrechter Jan op zijn fluit blaast begint de wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten komt er een corner voor de bosuilen, die uiteindelijk op de binnenkant van de paal beland. Keeper Tije kan de bal oppakken en volgens de jongens van Valkenswaard was hij over de lijn. De doelman wil hier verder niks meer over kwijt. Het spel gaat verder, met nu wat kansen aan de andere kant. En die kansen worden uiteindelijk dan ook benut, Wannes geeft de bal voor en superspitsie Sem Kwint met zn nieuwe schoenen kopt de bal binnen: 1-0. Uilen boos, wij blij. Dan wordt er een aantal keer gewisseld in de 28e minuut, onder andere Casey komt erin. Diezelfde Casey stift de bal daarna op aangeven van Sem over de keeper van SVV heen tegen de touwen: 2-0!! En dan denk je was het dit? Nee natuurlijk niet. Wannes besluit een voorzet te geven en niemand weet hoe maar de bal vliegt via een verdediger van de uilen tegen de touwen. 3-0. En dat nog voor rust. Finn Schoonderwoert kwam ook even mee verdedigen, hij besloot op de bal te duiken vlak voor ons eigen doel. Uiteindelijk met succes, de mannetjes van de bosuilen vonden het hands maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Jan blaast weer op zijn fluit, het is rust. Na de rust blaas scheidsrechter Jan wederom op zijn fluit, de 2e helft is begonnen! We beginnen de 2e helft een heel stuk slechter, dit zal door de vele pilzen van de avond ervoor komen. Daardoor beginnen de bosuiltjes het bijna op de heupjes krijgen. 13 minuten in de 2e helft pikken de uilen een goaltje mee, je denkt daar blijft het bij? Nee, een van de spelers van SVV moest nog even wat tegen scheidsrechter Jan zeggen, die niet over zich heen liet lopen en hem er meteen met een gele kaart af stuurde! Hier had de coach van SVV ook het een en al over te zeggen maar scheidsrechter Jan stuurde hem zonder fratsen terug naar zijn dugout. Hier was de coach het ook niet mee eens dus hij begon de wedstrijd te filmen voor de KNVB, het moet niet gekker worden op de zaterdagmiddag. Bram van Gorp zag de camera misschien en pakte even zijn moment, hij besluit het luchtduel aan te gaan met de keepende uil en raakt hem hoog met het been en krijgt een gele prent. Hopen dat het beeldmateriaal goed is. Met 10 man probeert ZSC het sterk te houden, dit lukt aardig totdat in de 86e minuut een uil de 3-2 maakt. Na dit doelpunt werd het een complete apentennis en bleven we de bal maar weg peren. Dit werkte aardig en we kregen zelfs nog een corner, Sem Kwint vraagt hem kort om de bal bij de cornervlag in bezit te houden. Maar Wannes dacht hier anders over en geeft de bal voor waar niemand was, het maakte gelukkig geen verschil en we winnen de kraker met 3-2.
Op naar volgende week tegen de mannetjes uit Bladel.