Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

De jongens van ZSC maken zich op voor de wedstrijd tegen Brandevoort! Er is veel recht te zetten na het zure verlies vorige week tegen Acht. Scheidsrechter Marc Schoonderwoert blaast op zijn fluit en ZSC - Brandevoort is begonnen! In de eerste helft gebeurd er niet veel, behalve dat Finn Schoonderwoert tegen de scheidsrechter aanloopt en daarna stopt met rennen. Hij had geen oog meer voor de bal en was vooral boos op de scheids. Een paar minuutjes later doet Finn nog een ‘vinicius’, maar helaas wist hij niet op zijn benen te blijven staan. Voor de rest een foutloze eerste helft van zijn kant. En nee, dit was niet het hoogtepunt van de eerste helft. Stan komt na een ongeveer een half uurtje het veld in voor Bram de Wit. Hij was geblesseerd geraakt aan (je raad het niet) zijn rug. Geen 90 minuten voor hem. Dan, het hoogtepunt van de eerste helft. Casey wordt neergehaald buiten de zestien, en Finn Kwinten (die vandaag voor het eerst achterin stond) ging de bal nemen. Keepertje bleef achter zijn muur staan, en daar heeft Finn gretig gebruik van gemaakt. Hij jaagt de bal laag hard onderin de linkerhoek: 1-0! Na de 1-0 is er op een klein kansje van Brandevoort na niet veel gebeurd. Ik ben benieuwd of ZSC de voorsprong kan vasthouden in (de beginfase) van de tweede helft!

We kunnen het nog 100x benadrukken in de rust maar ook in deze wedstrijd krijgen wij na onze prima eerste helft helaas de 1-1 alweer meteen na rust tegen, in de 46e minuut maakt Brandevoort 1-1. In de 62e minuut maakt Brandevoort ook de 1-2. We zullen aan de bak moeten om het recht te zetten! We dringen aan en hebben wat gevaar maar nog niet echt grote kansen. Rond de 70e minuut besluit trainer Jorg dat Finn Kwinten 1 door gaat naar het middenveld en langs Bram de Wit en Finn Schoonderwoert komt te spelen waardoor we achterin 1 op 1 gaan voetballen. Dit betaald zich uit en in de 83e minuut maakt Sem op aangeven van casey de 2-2! dit geeft vertrouwen en ZSC gaat door en maakt meteen daarna ook de 3-2 na goed drukzetten van Stan verovert hij de bal en steekt hij Sem weg, Sem omspeelt de keeper en schiet ook de 3-2 binnen! In de laatste minuten moet ZSC alles geven om deze voorsprong te behouden, Brandevoort krijgt in minuut 90 nog een grote kans waar tije te laat is maar daarna gelukkig ingrijpt. Brandevoort klaagt om een penalty te krijgen maar scheidsrechter Jan Kwinten wil hier niks van weten en fluit af. ZSC JO19 pakt hun eerste 3 punten in de 3e fase en wint met 3-2 van Brandevoort. Overigens is dit verslag geschreven na de overwinning op Geldrop in de beker en mag je ze vanaf nu ook “Cupfighters” noemen.