Zwaluwen Jeugd Beker O19 2e ronde Groep 5 15

Koolakkers 5
5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2040279

Het was een koude woensdag avond voor carnaval. ZSC was in top vorm want ze hadden de wedstrijd ervoor gewonnen. Ze kwamen tegen een ploeg waar die zal eerder ontmoet hadden namelijk Geldrop die wedstrijd hadden ze verloren na een moeizame 2e helft.

Het was een bijzondere pot voor de beker op een woensdag avond,
Het champions league gevoel was goed aanwezig en de sfeer groep (Westerhoven Youth) met als capo Maik Dikker waren ook aanwezig.

Start wedstrijd de scheids blaast op zijn fluitje,

We hadden een mooie ploeg staan, paar veranderingen omdat er een paar geblesseerd waren of net van een blessure afkwamen. De veranderingen waren dat onze captain op centerback moest beginnen en dat we een talent volle speler uit de onder 16 op rechts midden hadden.

Toch kwam daar de 0-1 in de 8’ minuut, we begonnen niet scherp na een lange bal van de tegenpartij zat stan mis en kwam meneer 1 op 1 voor de keeper die hij netjes afmaakt.

Daarna was het een grote strijd op het veld het was gewaagd aan elkaar.

Niels moest het veld vertalen voor jerko van hoof.

De scheids had zijn fluitje al in zijn mond om de rust aan te kondigen maar daar kwam ZSC met een spectaculaire aanval, de bal van sjors die met goeie klasse en een vleugje geluk recht in de voeten van Casey beland en de wereld spits die hem koelbloedig afrond.

De scheids blaast op zijn fluit en kondigt daarmee de rust aan.

In de rust bespreken we wat er beter kan en wat er goed gaat.
Ook werden er een paar wissels worden door gevoerd. Jasper de tank van de onder 16 komt erin,
Jan de ,de Bruyne van de Westerhovense velden en Youri.

Niels mocht nog even het bankje warm houden.

De scheids blaast weer op z’n fluit, start 2e helft.

Er gebeurd niet veel maar ook niet weinig want in de 56e minuut versiert Sem een penalty die, die vervolgens zelf gaat verzilveren. Strak mooi in het hoekje.

ZSC kwam in een mindere periode terecht, het was veel verdedigen en de bal weg schuppen. Levi vlagde ook voor un goeie.

Totdat.

Niels van Rooij, de grootste icoon van de westerhovense velden gaat warm lopen.

Iedereen voelt al aan dat er iets grootst gaat gebeuren.

Niels komt op de rechts midde positie. Hij kan overal uit de voeten dat laat hij dan ook wel zien.

Er streven een paar minuten voorbij, we krijgen een vrije trap die goed voor te slingeren is. Hij komt op sem die hem terug legt op de veel besproken icoon van de Westerhovense velden. Die knalt hem met zijn linker (hij is 2 benig) in de hoek waar de keeper kansloos is.

Daarna komt youri. Hij schiet de bal er netjes in. 4 - 1.

Wannes komt erin.

Daarna is het alleen maar de bal naar voren schieten waar er hier en daar nog wel wat kansen waren die erin mochten bijvoorbeel; de pass van Finn op Niels die hem tegen de keeper aan knalt. En het schot van Wannes die er ook wel in mocht.

De scheids blaast op zijn fluit. Einde Wedstrijd eindstand 4 - 1. We bekeren nog even door!!!