5563AV
WESTERHOVEN
tel. 040-2045118

Het is een mooie zonnige zaterdag en we kunnen met een compleet elftal aan de aftrap verschijnen. Helaas moeten we het vandaag doen zonder het tactische vernuft van coach Eric maar gelukkig lukt het Erik (lekker handig dat de namen zo verschillen) het ook alleen om een opstelling uit z’n mouw te schudden (bij gebrek aan een hoge hoed).

We hebben in Jan/Tjepper/de vader van Danique de scheidsrechter voor vandaag gevonden, nog bedankt daarvoor!

Omdat Levi toch ook wil blijven voetballen en dus niet alle wedstrijden wil keepen heeft Teun zich bereid gevonden om de eerste helft te keepen.

Het is vandaag de verjaardag van Levi en met het ontvangen van de aanvoerdersband heeft hij zijn eerste cadeau al binnen.

We beginnen goed aan de wedstrijd en na een paar kansen komen we, ondanks heel goed keepwerk van de tegenstander, al snel op 1-0 (Dione).

Ook verdedigend staan we ons mannetje/vrouwtje maar zijn we soms iets te afwachtend wat ervoor zorgt dat Teun zich niet hoeft te vervelen in de goal.

Ondanks een hoop mooie reddingen weten de Beerse Boys (en girl) op deze manier met afstand schoten 2 x te scoren en staan we ineens met 1-2 achter.

We herpakken ons weer en met hard werken blijven we kansen creëren en maken we, wederom ondanks de uitstekende keeper van de tegenstander,  de gelijkmaker (wederom Dione, en ook niet haar laatste van vandaag) en komen we via een mooie sprint van Ruben zelfs op 3-2.

Tijdens de rust komt er een keeperswissel en Levi bood aan om de 2e helft nog te keepen. Met het voetballend vermogen van Teun erbij op het middenveld wordt de druk op de verdediging wat verlicht én zetten we meer druk op de tegenstander en wordt het al snel 4-2 (alweer Dione natuurlijk).

Door alle prachtige aanvallen, die vooralsnog stranden in de handen van keeper (had ik al gezegd dat die erg moeilijk te verschalken was?) vergeten we soms ook een beetje te verdedigen en weet de tegenstander een paar kansen te creëren en 2 x snel achter elkaar te scoren en is het ineens weer 4-4. Wat een emotionele rollercoaster van een wedstrijd.

Na nog wat tactisch vernuft van Erik (bij gebrek aan Eric) en natuurlijk de tomeloze inzet van onze spelers die alles geven in de laatste minuten weten we met hangen en wurgen tegenkansen en tegengoals te voorkomen en blijven we voorin kansen creëren. Na een prachtige actie loopt Teun recht op de keeper af, houd hij het hoofd koel en in plaats van te schieten geeft hij met een slim tikje naar links Dione een kans voor open doel en dat is aan Dione welbesteed natuurlijk. 5-4!

Nog heel even alles geven en als het eindsignaal klinkt kunnen we een verdiende overwinning noteren.

Na afloop een lekker broodje knakworst als traktatie van Levi, die smaakt na zo’n wedstrijd natuurlijk extra lekker.